KORISNICI

Dunkermotoren

 

Od kraja 2010. preduzeće „Dunkermotoren“ d.o.o. se u Subotici bavi proizvodnjom mikromotora. Od oktobra 2012. godine, „Dunkermotoren“ d.o.o. kao zakupac, posluje u okviru proizvodne hale površine oko 4.800 m2 u vlasništvu preduzeća Slobodna zona „Subotica“ d.o.o. na Industrijskoj zoni „Mali Bajmok“, u okviru režima slobodne zone. Investitor trenutno zapošljava oko 80 radnika i ima nameru da u narednom periodu zaposli ukupno oko 200 radnika. Ova kompanija je u okviru investicije implementirala i svoj razvojni centar.

Opširnije: www.dunkermotoren.de

 

 

Norma Group

 

U septembru 2010. godine potpisan je Memorandum o razumevanju sa nemačkim investitorom „Norma Group“ koji se bavi izradom komponenata za autoindustriju. Ova kompanija je na osnovu Uredbe o uslovima i načinu pod kojima lokalna samouprava može da otuđi zemljište, zadovoljila sve kriterijume i potpisivanjem Ugovora 23.11.2010. stekla pravo uknjiženja parcele u vasništvo bez naknade.

Preduzeće „Norma grupa Jugoistočna Evropa“ d.o.o. od jula 2011. godine posluje u novoizgrađenom proizvodnom objektu od oko 13.000 m2 na Industrijskoj zoni „Mali Bajmok“, u režimu slobodne zone. Investitor trenutno zapošljava oko 300 radnika, pri čemu ima nameru da do kraja 2013. godine zaposli oko 340 radnika.

Opširnije: www.normagroup.com

 

 

Continental Contitech

 

U februaru 2011. godine potpisan je Memorandum o razumevanju sa nemačkim investitorom „Continental-Contitech“ koji se bavi izradom komponenata za autoindustriju. Ova kompanija je zadovoljila sve kriterijume na osnovu Uredbe i potpisivanjem Ugovora 15.09.2011. stekla pravo uknjiženja parcele u vlasništvo bez naknade.

Od novembra 2012. godine investitor posluje u okviru novoizgrađenog proizvodnog objekta prve faze, površine oko 6.000 m2, na lokaciji Industrijske zone „Mali Bajmok“, u okviru režima slobodne zone i trenutno zapošljava oko 100 radnika. U naredne četiri godine, ova kompanija planira da zaposli ukupno oko 300 radnika, a ukoliko se stvore pogodni ekonomski i tržišni uslovi, investitor bi od 2015. godine, na istoj parceli započeo izgradnju novog proizvodnog objekta (druga faza) i zaposlio oko 400 radnika.

Opširnije: www.contitech.de

 

 

Siemens

 

Dve decenije uspešnog rada kompanije Siemens d.o.o. Beograd na teritoriji Srbije i tradicija duža od jednog veka pouzdan su pokazatelj kvalitetne partnerske saradnje sa javnim i privatnim sektorom i sigurnog budućeg uspeha u razvoju tržišta elektronike i elektrotehnike. Zahvaljujući konstantnom ulaganju u proizvodnju i u zaposlene, u ovoj fabrici se proizvode najsavremenije tehnologije u oblasti obnovljivih izvora energije. Danas kompanija Siemens Srbija predstavlja jednog od 10 najvećih izvoznika u zemlji, a svaka četvrta vetrenjača u Evropi ima generator upravo napravljen kod nas u Srbiji, u Simesovoj fabrici vetro-generatora u Subotici.

 

Proizvodni pogon fabrike se nalazi na površini od 30,000 m2 u tri hale, dok proizvodni program obuhvata proizvodnju i montažu ključnih elemenata za generatore za vetro-elektrane:

•Asinhroni generatori sa namotanim rotorom

•Sinhroni generatori sa rotorom od permanentnih magneta i direktnim pogonom

•Segmenti statora i rotora sinhronih generatora za DDW (Direct Drive Wind)

•Opseg snaga od 1,5 do 6MW

•Uključuje impregnaciju i polimerizaciju namotaja statora i rotor

Opširnije: www.siemens.rs

 

Korisnici